Iiris Brocke

Ketjureaktio

Ketjureaktio-konsertissa laulu synnyttää laulun.

Kaksitoista lauluntekijää kokeilee jotain uutta: Mitä tapahtuu, kun lauluja luodaan ketjussa? Vuodenmittainen lauluntekomatka huipentuu Ketjureaktio-konserttiin Savoy-teatterissa 1.3.2012.

Ketjureaktio on kahdentoista kappaleen kokonaisuus, josta kukin lauluntekijä on tehnyt yhden laulun. Ensimmäinen laulu sai aiheensa Helsingin Sanomien tammikuun 2011 kuukausiliitteestä. Se oli innoittajana seuraavalle laululle, ja näin prosessi jatkui vuoden loppuun asti. Laulua tehdessään kukin on saanut kuulla vain ketjun edellisen laulun, josta hän on etsinyt itselleen inspiraatiota. Niinpä jokainen ketjun lenkki kääntää tarinan kaaren yllättävään suuntaan.

Lauluntekijät ovat Iiris Brocke, Salla Hakkola, Katriina Honkanen, Riikka Hänninen, Mikko Kuustonen, Tommi Paju, Mikko Perkoila, Tuija Rantalainen, Maija Ruuskanen, Joonas Saartamo, Minsku Tammela ja Tero Väänänen.
Liput Lippupalvelusta.

ketjureaktio-web-logo

 

"Luona vanhan veräjän eli mummolan maatiaiset" Luontokeskus Ukossa 4.4.-29.7. 2012

Näyttelyn ja multimediaesityksen valokuvat: Kirsti Hassinen

Lauluyhtye Tarukki (Riikka Hänninen, Minsku Tammela, Iiris Brocke) on luonut multimediaesitykseen soivan äänimaiseman. He kävivät kesällä äänittämässä ja hakemassa inspiraatiota Kolilla Ollilassa, Mattilassa ja Kortelahdessa. Soivat suakkunat syntyvät karjan kutsuhuudoista, ääni-improvisaatioista, eläinten äänistä ja varta vasten esitykseen sävelletyistä lauluista.

Complete Vocal laulutekniikka

Iiris Brocke aloitti syksyllä 2011 toukokuuhun 2012 kestävän Complete vocal-laulutekniikan opiskelun Helsingissä. Ryhmässä on 8 opiskelijaa. Opettajat tulevat Tanskasta, Complete Vocal Institutesta.

Opinnot sisältävät kuusi kolmen päivän lähijaksoa ja harjoittelua etäjaksoilla.

Loppukonsertti on Helsingissä Nosturissa 20.5.2012

www.completevocaltechnique.com